Dansende Lichtjes
Informatie over Kerstverlichting gesynchroniseerd op muziek

Hoe maak ik een " Candy Cane ":

Voor de show van 2013 wil ik 8 candy canes gaan inzetten. Ik maak de candy canes met domme rgb ledstrips. Dat wil zeggen de gehele strip krijgt dezelfde kleur, en niet per pixel apart, zoals bij slimme strips. Die 8 canes ga ik waarschijnlijk opstellen in een cirkel.

Hieronder is het bouwproces te zien van mijn candy canes. De basis is witte pvc pijp van 32 mm doorsnede. Echter de bochten zijn alleen als grijs pvc te koop, dus moet er een beetje verf aan te pas komen. De totale hoogte van de cane is 70 centimeter.

De candy cane wordt ook omwikkeld met een rgb plat, soepel en waterdicht lichtsnoer, zoals te zien in de fotos hierboven. Net als bij de north pole wordt de pijp ook omwikkeld met rode weersbestendige tape voor de zichtbaarheid overdag.

Omdat de benodigde lengte van de rgb strip nu twee meter is, en de rol 5 meter, moet je de rgb strip doorknippen op de juiste lengte. Bij de door mij gebruikte rgb strip is dat mogelijk om de 10 centimeter. De juiste plek is het zwarte lijntje tussen de contactvingertjes.

Als je de rgb strips doorknipt, krijg je uiteraard een open uiteinde. Om dit uiteinde weer af te sluiten zijn de eindstopjes nodig. Spuit het dopje vol met siliconenkit en druk dit dopje dan over het uiteinde van de rgb strip. Zo wordt die dan weer waterdicht.

Zo zien de 8 candy canes er uit als ze nog op de grond liggen, het is uiteindelijk de bedoeling dat ze komen te staan in een cirkelvorm.
Nu nog de voet bouwen, die maak ik ook van 32 mm pvc afvoerpijp